Welkom bij de Gezellehoek

De Gezellehoek is een multiculturele reguliere basisschool in de wijk Kroeven. Dagelijks bezoeken ongeveer 130 kinderen onze school. De Gezellehoek heeft 9 groepen die op dit moment tussen de 15 en 20 kinderen groot zijn. Het team van de Gezellehoek telt ongeveer 30 collega’s en bestaat uit leerkrachten, onderwijsassistenten en ondersteunend/administratief personeel. Hierdoor kunnen wij onze groepen goed bemannen en ondersteunen.

Motto Gezellehoek

Taal centraal

Taal is bij uitstek het instrument om met elkaar in contact te komen. Op de Gezellehoek is er veel expertise op het gebied van taal. Binnen ons team werken we daarom met lees-, NT2- en woordenschatcoördinatoren.

languageNIP en schakelklassen

Op de Gezellehoek is er opvang voor anderstalige kinderen. We noemen dit de neveninstromersprojecten (NIP). Daarnaast zijn er de schakelklassen groep 3 en 6. In het NIP ligt de nadruk op Nederlandse mondelinge taalvaardigheid zoals spreken en luisteren. In de schakelklassen ligt de nadruk op het verhogen van de woordenschat. In deze groepen is er ook een onderwijsassitent aanwezig.

important_devicesDigitaal is normaal

Op de Gezellehoek maken we gebruik van hedendaagse werkvormen. Tablets bieden dagelijks ondersteuning bij onze methodes.

Voorloper cultuur

Op de Gezellehoek staat cultuur op een belangrijke plaats. We benaderen dit vanuit de grondhouding dat je mag zijn wie je bent.